2012 m. spalio 10 d., trečiadienis

Sveikos mamytės auginančios vaikučius:)

Manau šis tinklaraštis yra labai naudingas, mums mamytėms, auginančioms vaikučius. Labai malonu pasidalinti informaciją iškilus problemoms ir nežinant ką daryti, tad prašau diskutuokime kartu:)
 
Kaip manote, kelių mėnesių kūdikiui turi pradėti kaltis dantukai, nes maniškis jau 6mėn. ir dar neturime nei vieno dantuko?
Kuom Jūs gardinate savo kūdikių košytes?
Kaip manote kelių mėnesių kūdikį galima sodinti į vaikštynę?
 
Ačiū visiems už komentarus ;)
 

6 komentarai:

  1. Manau,kad šis puslapis reikalingas jaunoms mamytėms:)ypač tada kai ieškai patarimų ar nori pasidalinti savo džiaugsmeliais

    AtsakytiPanaikinti
  2. Savo mažuosius sodinau į vaikštynę, kai patys tvirtai mokėjo sedėti. Iš pradžių su vaikštyne "vaikščiojo" tik atgal :)
    Dėl dantukų manau nereikia per daug nerimauti. Ateis laikas ir išdygs, tik gali būti sunkiau kai vienu metu kalsis keli dantukai. O gal viskas bus lengvai ir neskausmingai. To ir linkiu tavo mažučiui :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Kiek žinau iki vienerių metukų galima nesijaudinti dėl dantukų. Jei iki vienerių neišdygsta nei vienas - reikia kreiptis į specialistus.

    Maniškei labai patikdavo košės su obuoliais, bananais. Kitos kiek žinau skatina fruktoze (man pačiai pasirodė persaldus šis variantas tad nusprendžiau vaikui jos neduot), kitos dar deda sviestuką.

    Na dėl vaikštynių kiek žmonių tiek nuomonių ;) Parašysiu tik tiek, kad ortopedai išvis tokio baldelio namie turėti nerekomenduoja. Mūsiškis ortopedas sakė, kad vaikštynė per dieną gali būt naudojama maksimum iki 10 min., bet geriausia jei jos išvis nebūtų.

    AtsakytiPanaikinti
  4. Na, manau, kad gerai turet dar viena puslapiuka, kuris nera susijes su suiper mama.

    AtsakytiPanaikinti
  5. Aš irgi iš gydytojo girdėjau, kad dėl dantukų iki vienerių metų nereikia pergyvent, jei nedygsta. Visi vaikučiai skirtingi, būna, kad net gimsta vaikučiai jau su keliais dantukais.. Tačiau vidutiniškai apie šeštą mėnesį galima tikėtis pirmojo dantuko. Mano dukrytei išdygo 7 mėnesių.
    Košytes iki 10 mėnesio gardindavau vaisiais ar daržovėm, o nuo 10 mėnesio jau su šlakeliu pienuko ir kas kelintą dieną trupučiu sviestuko. Dėl košyčių skaninimo irgi nėra vieningos nuomonės, kiekviena mama, manau, atsirenka pati ir pagal savo vaikelio poreikius.
    Vaikštynės nenaudojom ir be jos mažoji greitai išmoko vaikščioti :)

    AtsakytiPanaikinti
  6. Na dėl dantukų tai manau kol kas tikrai neverta jaudintis, dar sočiai laiko jiems išlysti....
    Pieniškas įvairių kruopų košytes gardinam bananais, vaisinėm tyrelėm, šaldytom uogom, taip pat sviestu. Daržovių bei mėsiškom košytėm labai gerą skonį duoda moliūgas.
    O dėl vaikštynės, tai palaikau daugelio jau išsakytą nuomonę, kad ortopedai jų iš viso nerekomenduoja, nebent tik jau tada kai vaikutis savarankiškai tvirtai stovi, bet dar tvirtai nevaikšto....

    AtsakytiPanaikinti